Novosti

09/04/2013

U INK se repriziraju dvije uspješnice

Na daskama INK-a će se u srijedu, 10. travnja u 11.00 i 18.00 sati reprizirati predstava "Priča o Luki i Tinu" čiji tekst i režiju potpisuju Patrik Lazić i Manuela Krakar, a nakon sudjelovanja na 15. Susretima profesionalno vođenih kazališta za djecu i mlade, Hrvatskog centa ASSITEJ pod mentorstvom Aleksandra Bančića.

Ova razigrana bajkovita priča, pred mališane donosi pitanja etičke dileme želje, međuljudskih odnosa i važnosti obitelji. Progovarajući o domu za nezbrinutu djecu, pitanjima samoće i udomljavanja, gledateljima pokušava približiti važnost obitelji. Svojom jednostavnošću, kroz igru, pjesmu i zabavu, odašilje jasnu poruku o ovim općeljudskim temama.

U predstavi igraju: Karlo Pavlović, Karlo Stipić, Melisa Kamenčić, Diana Dina Fiamengo/Aleksandra Možar, Snježana Grgić, Diana Zrnić, Gabrijel Lazić i Andrea Lončarić.



Reprizirat će se i predstava "Kako je Dunda spasila domovinu" autora Slobodana Šnajdera u režiji Snježane Banović koja je na programu INK-a u subotu 13. i u nedjelju 14. travnja 2013 godine u 20.00 sati. Predstava je uvrštena u program 23. ,Marulićevih dana", te će prema rasporedu biti izvedena 24. travnja 2013. godine u Splitu.

Stručno povjerenstvo dodijelilo je Drugu nagradu za dramsko djelo Marin Držić Slobodanu Šnajderu za dramu "Kako je Dunda spasila domovinu" s obrazloženjem:

"Šnajderova pokazna vježba iz kanibalizma izuzetno je duhovita i dovitljiva komedija, smještena u doba francusko-pruskog rata, nastala poput Poštanske kočije Johna Forda na motivima Guya de Maupassanta. Govoreći o nekoj tamo davnoj okupaciji jedan novi, prema vlastitim riječima napokon lako probavljivi Šnajder, znalački i cinički zabavlja se današnjicom, protkanom ljudskim glupostima, staleškim interesima te nacionalističkim, militarističkim, religioznim, jezičnim i seksualnim zavrzlamama."

U predstavi igraju: Mladen Vasary, Mirjana Sinožić, Denis Brižić, Helena Minić, Lana Gojak, Robert Ugrina (alternira Radeta Radolovića), Gea Gojak, Romina Vitasović, Željko Vukmirica, Asim Ugljen.