Novosti

10/04/2013

Započinje sanacija ulegnuća na kružnom toku na Punti

Sukladno prethodnim objavama i nakon najava prognostičara o prestanku oborina u narednom razdoblju, Pula Herculanea započet će sanaciju ulegnuća u prometnici na Trgu na mostu (Punta), koje je trenutno ograđeno radi sigurnosti prometovanja.

Danas u popodnevnim satima postavit će se signalizacija u skladu sa projektom privremene regulacije prometa, te će sutra nakon jutarnje gužve privremena regulacija prometa stupiti na snagu i započeti će radovi, koji će se odvijati i tijekom vikenda. Radove na sanaciji ulegnuća izvoditi će tvrtka Vintijan d.o.o.

Prometovanje kružnim tokom bit će omogućeno na dosadašnji način, ali uz prilagodbu brzine pojačani oprez vozača, osim izlaza na kružni tok iz Ravenske ulice koji privremeno neće biti moguć te će Ravenska za vrijeme izvođenja ovih radova biti slijepa ulica. Nakon što se sanira označeno ulegnuće u prometnom traku iz smjera Tršćanske ulice (bivša Vodnjanska) sanirat će se i manje ulegnuće uz sami zeleni otok u sredini kružnog toka. Tek nakon otvaranja iskopa i utvrđivanja stanja na obje lokacije znat će se koji je zahtijevani obim radova. Okvirni termin za dovršetak svih radova je desetak dana, a osim utvrđenog stanja dužina radova ovisit će i o vremenskim uvjetima.