Novosti

12/04/2013

Dugoročna ušteda energije u Rojcu

U sklopu održavanja zgrade Rojca odrađeni su električarski radovi na zajedničkim prostorima čime će se dugoročno smanjiti troškovi energije te će se samim time i stvoriti ugodniji osjećaj svim korisnicima i posjetiteljima zgrade prilikom njihova boravka u Rojcu.

Na sjevernom krilu osposobljeno je stubište koje je bilo potrebno kaliblirati, te su postavljeni luksomati koji služe za automatsko paljenje po nestanku danjeg svijetla i timer za automatsko gašenje svjetala, te štedne žarulje. Prizemlje sa hodnicima sjevernog krila, kao i prolazi koji povezuju sjeverno i južno krilo prebačeni su na stubišni automat, pa će se i ovdje svjetla sama ugasiti nakon nekoliko minuta od kada su upaljena.

Na južnom dijelu zgrade su također ugrađeni stubišni automati na prvoj, drugoj i trećoj etaži i postavljene štedne žarulje. Centralno stubište na novo je kablirano i odvojena je instalacija na bočnim stubištima što znači da se mogu zasebno paliti i gasiti. Ako se u praksi pokaže efikasno biti će ugrađeni timeri i na jugu zgrade.