Novosti

15/04/2013

Gostovanje predstave Osam žena i jedna zagonetka u INK

U Istarskom narodnom kazalištu, Gradskom kazalištu Pula će se 16. i 17. travnja 2013. godine s početkom u 20.00 i 11.00 sati održati gostovanje HNK Ivana pl. Zajca u Rijeci sa talijanskom dramom Osam žena i jedna zagonetka (8 donne e un mistero) Roberta Thomasa u režiji talijanskog redatelja Tonija Cafiera.

Uloge : Giuseppe Nicodemo, Elvia Nacinovich, Miriam Monica, Elena Bruminia, Anastazija Balaž Lečić, Alida Delcaro, Sabina Salamon, Rosanna Bubola.

U jednoj osamljenoj vili francuskog sela; osam žena, majke, sestre, kćeri i odgojiteljice, budu iznenađene strašnim pokoljem: jedini muškarac u kući pronađen je ubijen u krevetu, telefonske žice su presječene, željezna vrata blokirana. U nastojanju da se pronađe počinitelj zločina glavne junakinje se uzajamno sumnjiče, stvarajući vrtlog rečenica koje daju naslutiti, ali ne otkrivaju"¦koja je od njih ubojica? Svaka, iz različitih razloga, u vezi je sa žrtvom, svaka pobuđuje sumnju, svaka od njih laže; nesmiljeni vrtlog istraga i optužbi koje su izmiješane lažima i proturječjima. Usred neprijateljstva i neuljudnosti, prikazanih s lakoćom i ironijom, malo po malo skidaju se maske, prešućeno se otkriva"¦da bi klizeći prema kraju ostavilo svih otvorenih usta