Novosti

15/04/2013

K3 Telekom krenuo s radom u Puli

Na krovnoj terasi nebodera u Rizzijevoj ulici 34 danas je pulski gradonačelnik Boris Miletić simbolično pustio prvi signal s repetitora i tako označio početak rada K3 Telekoma u Puli. Najmlađi hrvatski telekom operater zračnim dovodi brzi internet, televiziju i fiksnu telefoniju u sve domove iz kojih se vidi navedeni neboder.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo dolaskom novog operatera, naglasivši kako je Pula grad primjer kada je riječ o primjeni suvremene tehnologije. "Prvi smo grad u Hrvatskoj koji je u rad gradske uprave uveo e-poslovanje te kontinuirano ulažemo znate napore u poboljšanje usluga koje se pružaju građanima", kazao je Miletić, poželjevši novom operateru uspješan rad.

"S obzirom na to da signal stiže zrakom, nema opterećenja mreže koja su učestala na telefonskim paricama pa mrežu K3 Telekoma odlikuju veliki prijenosni kapaciteti i visoka stabilnost veze. Minimalna isporučena brzina flat interneta iznosi 4 Mbps, a može i povećavati ovisno o željama korisnika. Za razliku od mnogih hrvatskih teleoperatera, isporučena brzina interneta je uvijek jednaka ugovorenoj. Treba naglasiti i da IP televizija ne usporava brzinu surfanja", istaknuo je predsjednik Uprave K3 telekoma Boris Stipetić, dodavši kako ponuda ne predviđa ugovornu obvezu.

Inače, Air tehnologija K3 Telekoma za stanovnike Pule i okolice znači bitno poboljšanje infrastrukture jer dovodi internet, televiziju i telefon za koje nisu potrebni zemaljski kablovi i telefonske parice, već signal stiže zrakom. Signal s repetitora se prima pomoću antene, koju K3 tehničari montiraju u roku od samo 14 dana,a dalje se provodi kabelom visoke propusnosti. Potencijalni korisnici ne smiju biti udaljeni više od četrdesetak kilometara od repetitora, na koji bi trebali imati nesmetan pogled s najviše točke svoje kuće ili zgrade.