Novosti

16/04/2013

Igre naših nonića u Šijanskoj šumi

Protekle nedjelje je velik broj građana posjetio Šijansku šumu gdje su se na centralnoj poljani održale razne aktivnosti za sve uzraste. Na samom početku pljočkarska udruga Škrilja prezentirala je staru igru pljočkanja. Šah klub Pula je na drugoj strani poljane svojim divovskim šahovskim figurama privukao pažnju velikih i malih zaljubljenika tog sporta.

Već poznati Tai chi klub Pula pokazao je svoju vještinu tai chi-a, a Joga centar i njena voditeljica demonstrirale su jogu u prirodi. Članovi Konjičkog kluba Manjadvorci su posjetiteljima pružili iznenađenje, te su "Retro dan" prezentirali na svojstven način došavši s konjima kostimirani u Centurione, rimske vojnike.

Dječje sportsko društvo Kockice se pobrinulo da dokaže kako se nisu zaboravile popularno zvane "Igre naših nonića". Djeca su zaigrala igre sa šćinkama, lastikom, skakali su triju, tu je bilo još prasičkanje, povlačenje konopa, i mnoge druge igre u prirodi. Nakon prezentacije igara djeca su pokazala donesene retro rekvizite pa su se podijelile i nagrade.

Slijedeći susret za dobar provod u Šijanskoj šumi se najavljuje za sedam dana u sklopu proslave Dana planeta Zemlje.