Novosti

17/04/2013

Udrugama osoba s invaliditetom osigurani prostori za rad i druženje

U prostorijama Društva distrofičara Istre danas su potpisani ugovori o uporabi triju poslovnih prostora koje je Grad Pula dodijelio Udruzi djece i mladih oštećena sluha Istre, Udruzi paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije te Društvu distrofičara Istre. Društvo distrofičara Istre koristit će prostor u Krmpotićevoj ulici 2, Udruga paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije na uporabu je dobila prostor u ulici Prolaz Sv. Nikole 6, a Udruga djece i mladih oštećena sluha Istre prostor u Radićevoj ulici 8.

Prilikom potpisivanja ugovora pulski gradonačelnik Boris Miletić zahvalio je udrugama na nesebičnom radu, kazavši kako svojim radom i zalaganjem mnogobrojni volonteri u našoj društvenoj zajednici olakšavaju život osobama s posebnim potrebama. "Siguran sam da je ovim udrugama prostor bio jako potreban i veselim se nastavku uspješne suradnje sa njima jer znam koliko njihov rad znači za ovaj grad", dodao je Miletić.

Predsjednik Društva distrofičara Istre Davor Komar zahvalio je gradonačelniku i Gradu na dodijeljenom prostoru te istaknuo kako je Grad Pula jedinstven primjer dobre i kvalitetne suradnje i velike podrške udrugama. "Kamo sreće kad bi svi gradovi u Hrvatskoj funkcionirali ovako kako funkcionira Grad Pula jer sve kvalitetne projekte koje udruge zamisle, s Gradom Pulom i ostvare", zaključio je Komar.

Na dodijeljenim prostorima zahvalili su i predsjednik Udruge paraplegičara i tetraplegičara Istarske županije Željko Kladuša i predsjednik Udruge djece i mladih oštećena sluha Istre Aleks Tanković.

Predsjednik Društva distrofičara Istre na kraju je gradonačelniku Borisu Miletiću kao znak priznanja za suradnju simbolično uručio zahvalnice.