Novosti

18/04/2013

Proljeće na Portarati

U subotu, 20. travnja 2013. godine s početkom u 10.00 sati na Portarati će se održat promenadni koncert KUD-a-SAC "Lino Mariani" pod nazivom "Proljeće na Portarati". U programu sudjeluje ženski zbor kojim će dirigirati Orietta Šverko uz klavirsku pratnju maestra Branka Okmace i mandolinistički orkestar kojim dirigira Ivan Štekar.

Ženski zbor KUD-a-SAC "Lino Mariani" je počeo djelovati 1973. godine. Odabranim programom stilski različitim skladbama - od opernih, klasičnih i sakralnih djela, do narodnih i gradskih napjeva. Izvode i djela suvremenih skladatelja i dakako skladbe Nella Milottija. Zborovi ove udruge na brojnim koncertima u zemlji i inozemstvu već desetljećima dokazuju ljepotu vokalnog i glazbenog izričaja.

Mandolinistički orkestar KUD-a-SAC "Lino Mariani" djeluje od 1996. godine te broji 10 članova. Izvodi skladbe širokog repertoara. Mandolinistički orkestar je gostovao u Italiji, Sloveniji i diljem Hrvatske. Orkestar je u Imotskom u svibnju 2008. na XIII. festivalu mandolinista "Mandolina imota" imao čast predstavljati svoj Grad, Istarsku županiju i Republiku Hrvatsku, gdje je u velikoj konkurenciji osvojio je 3. mjesto.

U slučaju lošeg vremena, program se odgađa.