Novosti

18/04/2013

Predstavljen program 11. Festivala znanosti

U prostorijama Istarske županije danas je predstavljen program ovogodišnjeg Festivala znanosti koji će se diljem Hrvatske održati od 22. do 27. travnja ove godine.

Prema riječima tajnika Zajednice tehničke kulture i predsjednika Organizacijskog odbora Antona Pletikosa, cilj ove manifestacije je povezivanje obrazovnih institucija kako bi se senzibilizirala javnost prema svijetu znanosti.

Festival se održava 11. godinu za redom u deset hrvatskih gradova, među kojima je i Pula, a ovogodišnja tema manifestacije je "budućnost".

Festival u Puli počinje u ponedjeljak u 10 sati predavanjem Antonia Šibera o virusima u Zajednici tehničke kulture u Puli, a tijekom trajanja festivala, događanja će se odvijati u pulskim osnovnim školama, dječjim vrtićima, Astronomskom društvu Istra Pula, te DVMZ-u dok će zatvaranje biti u petak u 19.00 sati u pulskoj Zvjezdarnici.

Županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan i pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić zahvalili su svim uključenima u organizaciju, pozvavši građane da u što većem broju poprate brojne aktivnosti ove zanimljive manifestacije.

Cjelokupni program 11. Festivala znanosti možete pogledati ovdje.

Za više informacija posjetite i službenu internet stranicu www.festivalznanosti.hr.