Novosti

18/04/2013

Kreće 53. izdanje biciklističke utrke "Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković"

Ovoga vikenda, od 19. do 21. travnja, na istarskim se prometnicama održava tradicionalna 53. međunarodna juniorska biciklistička utrka "Kroz Istru - Memorijal Edi Rajković", na kojoj sudjeluju 22 reprezentacije svijeta sa 132 natjecatelja.

Program ovogodišnjeg izdanja utrke predstavljen je danas u prostorijama Istarske županije u Puli, prilikom čega je županijska pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Patricia Smoljan istaknula sportski i turistički značaj ove manifestacije, dok je Pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Pule Erik Lukšić naglasio kako će Grad Pula i ubuduće pružiti podršku utrci te svim sudionicima poželio mnogo uspjeha i sportske sreće.

Ovu međunarodno priznatu utrku zajednički organiziraju BK Pula i BK Loborika čiji je predsjednik Dean Vitasović zahvalio županiji, gradovima i sponzorima na ukazanoj podršci. "BK Loborika najtrofejniji je hrvatski biciklistički klub koji se, nažalost, zbog gospodarske situacije, trenutno nalazi u fazi mirovanja, no vjerujem kako ćemo uskoro ponovno stati na noge. Ova je utrka dokaz da interes za vrhunski biciklizam postoji i sama je manifestacija jedna od najdugovječnijih sportskih manifestacija u Istri", kazao je Vitasović.

S time se složio i predsjednik Hrvatskog biciklističkog saveza Martin Čotar, koji je dodao da utrka ima važan status u biciklističkom sportu te napomenuo kako je iznimno važna i njena uloga u promociji ovoga sporta.

Start utrke je u petak 19. travnja u Rovinju. Prva etape duga je 97 kilometara, a cilj je u Buzetu. Idućeg dana, u subotu 20. travnja, 90 kilometara duga 2. etapa kreće iz Umaga s ciljem u Labinu, dok je 3. etapa na rasporedu u nedjelju 21. travnja te kreće od Vrsara s ciljem u Puli koji se očekuje na Giardinima u 12,30.