Novosti

18/04/2013

Dio rive se prenamjenjuje u pješačku zonu

Gradonačelnik Boris Miletić predstavio je odluku o prenamjeni dijela pulske Rive u pješačku zonu, tako što se na dijelu ulice Riva zapad i Riva istok više neće moći parkirati, dok će se i dalje parkirati na dijelu parkirališta Carinski gat koje ostaje u sustavu gradskih parkirališta pod naplatom, istaknuto je danas na tiskovnoj konferenciji o 38 akata koji su doneseni u razdoblju od 04. do 17. travnja 2013. godine. Usto je gradonačelnik Boris Miletić usvojio rješenje o jednosmjernom prometovanju rivom.

"U sklopu prometnog rješenja za rivu odlučeno je da se uspostavi jednosmjerni promet od raskrižja s Ulicom sv. Ivana u smjeru zgrade Pošte. Pritom će se dozvoliti dvosmjerni odvojak, dio od pošte do parkirališta kod Zavoda za zapošljavanje i Foruma, kojim će se moći prometovati u oba smjera", istaknuo je gradonačelnik Miletić.

Dvosmjerni odvojak uspostaviti će se od Danteovog trga do parkirališta, a do parkirališta će se moći isključivo od Danteovog trga, dok će se s bulevara moći skretati isključivo u Dobrilinu ulicu. Uvodi se i nova organizacija prometa u dijelu Japodske ulice u Puli, a radi se o pretvaranju Japodske ulice u jednosmjernu, na dijelu od "slijepog" odvojka do novoizgrađenog dijela. Zbog poteškoća u prometovanju dopunjuje se prometna signalizacija i oprema na raskrižju Japodske i ulice Kaštanjer.

Među donesenim aktima nalazi se i Odluka o korištenju sredstava spomeničke rente i drugih prihoda iz proračuna Grada Pule namijenjenih sufinanciranju sanacije i obnove pročelja i krovova zgrada u starogradskoj jezgri Pule u sklopu projekta Dolcevita. Obnavljaju se stambeno poslovne zgrade na lokacijama Držićeva 2/Sergijevaca 36, Hermana Dalmatina 11, Uspon Sv Roka 5/Kandlerova 22 i na Kapitolinskom trgu 7.

Donesena je i odluka kojom Grad Pula bez naknade daje u uporabu poslovne prostore Arheološkom muzeju Istre, Udruzi "Probudi se", Plivačkom klubu Arena i Studiju za klasični balet i suvremeni ples Rondo. Poslovni prostori su dani udrugama i organizacijama od značajnog interesa za grad, koji svojim djelovanjem obogaćuju ponudu grada.

Donesen je Zaključak o planiranju uređenja park šume Šijana i park šume Busoler u svrhu unapređenja kvalitete navedenih šumskih prostora namijenjenih za odmor i rekreaciju građana. Primjerice Šijanska šuma se koristi za razne aktivnosti u sklopu "Proljeća u Šijanskoj Šumi" koje svake nedjelje organizira Grad Pula.

Donesen je Zaključak kojim Grad Pula subvencionira poljoprivrednike. Potporom grad pomaže udruzi "Lipa" u obrazovanju pčelara s dugogodišnjim iskustvom koji će po završetku pčelarske škole steći zvanje pčelar, a za Agroudrugu daje potporu za pokriće dijela troška organizacije 9. Smotre maslinovog ulja koja će se 21. travnja 2013. godine održati na rivi u Fažani.

Također je doneseno i Izvješće o korištenju sredstava Proračunske zalihe Proračuna Grada Pule za ožujak 2013. godine. Savezu sportova Grada Pule dodijeljena su sredstva za provođenje sportskih aktivnosti, Centru za rehabilitaciju Down syndrom Pula za organizaciju proslave Svjetskog dana osoba sa Downovim syndromom održanom u Puli. Udruzi mornaričko-desantnog pješaštva "Vanga" su dodijeljena sredstva za postavljanje spomen ploče na gradskom groblju u Puli za poginule pripadnike Udruge kod Dubrovnika.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju 04. do 17. travnja 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.