Novosti

19/04/2013

Sportske igre mladih u Puli

Danas su se na trgu Forum održale 17. po redu Sportske igre mladih koje startaju upravo u Istri pod motomivimoživotbezdrogejerdrogauzimaživot", a održavaju se još u 24 glavna grada diljem RH. Mladi od 12 do 15 godina se natječu u više disciplina i to na Coca-ColaCup- turniruumalomnogometu(Cageballu) iuigriGraničar. Natjecat će se u tehniciranju s loptom te će se mjeriti brzina udarca lopte.

Ovogodišnje Igre u Puli je otvorio pulski gradonačelnik Boris Miletić zabivši prvi gol. Miletić je ujedno i svoj djeci poručio da se bave sportom i kako je siguran da će pobjednici u najboljem svijetlu predstavljati naš Grad na finalu u Splitu. Na otvorenju je uz organizatore prisustvovao i pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić. Pulske mažoretkinje su svojom koreografijom zabavile sve prisutne.

Sportske igre mladih su postale prepoznatljiv brend u Republici Hrvatskoj i susjednim zemljama Europe. Prošle godine je na Igrama sudjelovalo 83.374 osnovaca i srednjoškolaca. Na području županije u kojoj su prijavljeni mladi nastupaju besplatno u 10 sportova. Nakon županijskih natjecanja najbolje ekipe i pojedinci odlaze na Finalna natjecanja u Split.

Sve zanimljivosti, kao i rezultate sa svih natjecanja možete popratiti i na Facebook stranici www.facebook.com/sportske.igre.mladih.