Novosti

19/04/2013

Pojačan intenzitet radova na izgradnji kružnog toka u Šijani

Radni sastanak svih uključenih u izgradnju novog kružnog toka u Šijani održan je danas u prostorijama pulske Komunalne palače. Predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos ponovno je pozvao na maksimalan angažman kako bi se ovaj iznimno važan prometni projekt dovršio prije početka turističke sezone.

Kako se na sastanku danas moglo čuti, na gradilištu budućeg kružnog toka u Šijani nije došlo do prekida radova, već su se isti izvodili smanjenim intenzitetom i to prvenstveno zbog iznimno nepogodnih vremenskih uvjeta. Također, za vrijeme izvođenja pripremnih radova ustanovljeno je da pojedine instalacije odstupaju s obzirom na podatke iz glavnog projekata, no i to je sada projektno usklađeno.

Smanjeni intenzitet radova nema posljedica na troškove građenja, a već ovoga tjedna intenzitet je značajno pojačan i radovi idu sukladno planu. Na kraju sastanka, predstavnici Hrvatskih cesta naglasili su kako će učiniti sve što je potrebno kako bi se kružni tok u Šijani pustio u promet do početka turističke sezone.