Novosti

22/04/2013

6. Dani kreativnosti i inovativnosti u Puli okupili najbolje kreativce današnjice

U sklopu 6. Dana kreativnosti i inovativnosti koji su se održali u Domu hrvatskih branitelja, proteklog su petka svečano dodjeljene nagrade Mreže za razvoj i kreativnost, a nagrađeni su najkreativniji gospodarski i društveni projekti, proizvodi te pojedinci u devet kategorija.

Dobitnik nagrade u kategoriji kreativnog i inovativnog proizvoda je tvrtka Galeb d.d. s Adriatic sport ultra termo rubljem. Najboljim menadžerom proglašen je mladi Mate Rimac, dok je u kategoriji projekata jedinica lokalne samouprave nagradu dobio Grad Čakovec s projektom poticanja zapošljavanja mladih Generation next at work. Dobitnik ove renomirane nagrade u kategoriji turističkog projekta ili proizvoda je događaj koji je privukao svjetsku pažnju, Arena Ice Fever Pula MMXII, dok je u kategoriji kulture i umjetnosti nagradu ponijelo Hrvatsko društvo likovnih umjetnika s projektom artOmat. Najkreativac u kategoriji projekta i programa kreativne industrije je tvrtka Keira s proizvodom Keira kantice koje su već osvojile čitav svijet. U kategoriji projekta održivog razvoja nagradu je dobilo Komunalno društvo Črnika i tvrtka Promix d.o.o. s projektom Eko bin i zaštita plaža od onečišćenja sitnim otpadom. Nagradu za kreativnost i inovativanost za edukacijski projekt godine dobila je medijska kuća Styria Hrvatska s projektom praktičnog obrazovanja studenata pod nazivom Scool, dok je u kategoriji društvene odgovornosti najboljim projektom proglašen projekt podizanja svijesti o zdravom življenju pod nazivom Mršavimo zajedno tvrtke 24sata d.o.o.

U sklopu Dana kreativnosti i inovativnosti, u Puli se po prvi put birao najbolji lokalni projekt usmjeren razvoju grada i rješavanju problema lokalne zajednice pod nazivom "Pametno rješenje za pametnu Pulu". Najboljim projektom proglašen je projekt pulskog Sveučilišta Jurja Dobrile, Odjela za ekonomiju i turizm dr. Mijo Mirković pod nazivom "Osjeti Pulu". Riječ je o on line servisu koji svim građanima Pule omogućuje prijavljivanje kvarova, uništavanja javnih površina ili drugih gradskih problema i doprinosi njihovom rješavanju već s nekoliko klikova mišem.

Predstavnicima Sveučilišta na svečanoj dodjeli Nagrada za kreativnost i inovativnost, nagradu je uručio gradonačelnik Pule Boris Miletić. Natječaj Pametno rješenje za pametnu Pulu organizirali su organizator Dana kreativnosti i inovativnosti Mreža za razvoj i kreativnost i Grad Pula s ciljem uključivanja građana u razvoj grada i podizanja kvalitete življenja na području grada Pule.

Organizatori i sudionici Dana kreativnosti i inovativnosti u suradnji s tvrtkom Galeb d.d. uključili su se i u humanitarnu akciju s ciljem pomoći pulskoj udruzi Naš san Njihov Osmijeh. Tokom dvodnevnog događanja svi sudionici konferencije mogli su kupiti kreativne majice, a sav novac prikupljen od prodaje doniran je ovoj udruzi.