Novosti

24/04/2013

Ukradena demokracija Mirka Štifanića u Zavičajnoj knjižari Petit

Knjiga prof. dr.sc. Mirka Štifanića "Ukradena demokracija u potrazi za boljom Hrvatskom i direktnom demokracijom" bit će predstavljena sutra u 20 sati u Zavičajnoj knjižari Petit, Kandlerova 24. Knjigu će predstaviti sam autor, recenzent mr. sc. Drago Kraljević te urednik i domaćin Elmo Cvek.

Mirko Štifanić rođen  je 10. lipnja 1948. godine blizu Poreča (Fabci). U Ljubljani diplomirao na Fakultetu za sociologiju, političke znanosti i novinarstvo (FSPN). Na istom Fakultetu 1985. godine, pod mentorstvom prof. dr. sc. Stane Južniča završio poslijediplomski studij iz Sociologije i stekao naziv magistar sociologije. Doktorirao na Sveučilištu u Zagrebu iz Sociologije politike.

Nakon osamostaljenja Republike Hrvatske voditelj je i glavni istraživač Projekta "Hrvatski etnicitet i obrasci kulturnog ponašanja u istarsko-primorskom području". Na tu temu 1985.  godine organizirao je međunarodni znanstveni skup u Pazinu.

Između ostalog član je Međunarodnog udruženja za tanatologiju i suicidologiju (IATS) sa sjedištem u Mexico City, u koje je učlanio Republiku Hrvatsku.