Novosti

25/04/2013

Novi izgled weba pulskih vrtića

Jednim klikom do tražene informacije

Predškolska ustanova Dječji vrtići Pula nedavno je predstavila novi i poboljšani izgled svoje web stranice. Roditelji samo jednim klikom miša mogu brzo i jednostavno doći do svih bitnih informacija kao i pogledati  uvjete za upis svojih mališana. Uz povećanu funkcionalnost, stranica je bogata i dodatnim sadržajima, pa se tako na njoj mogu naći informacije o povijesti pulskih vrtića te brojne slike mališana, roditelja i  samih objekata.  Nova web stranica nastavak je aktivnosti kojima ustanova Dječji vrtići Pula uvodi suvremenu tehnologiju u rad s roditeljima, a koje su pokrenute projektom e-Vrtići.

Projekt e-Vrtići jedinstven je projekt u radu lokalne samouprave u Hrvatskoj, kojim se za sada ponosi jedino Grad Pula, ali povratne informacije iz drugih gradova govore kako postoji interes za primjenu istog modela i u drugim lokalnim sredinama. Upravo je za projekt e-Vrtići Gradu Puli Udruga gradova dodijelila prestižno priznanje za  najbolju praksu u lokalnoj samoupravi u kategoriji predškolskog odgoja

Sama ideja projekta nastala je upravo osluškujući potrebe roditelja kojima je birokratska procedura oduzimala previše vremena i novaca, pri čemu su modernim informatičkim sustavom povezana su dva gradska vrtića s ukupno 1576 upisane djece i 22 privatna dječja vrtića s ukupno 624 upisane djece.  Gradonačelnik Boris Miletić je, prilikom prezentacije nove web stranice, istaknuo kako Pula s ponosnom nosi titulu "Grad - prijatelj djece" te kako se nalazi u samom vrhu izdvajanja proračunskih sredstava u Republici Hrvatskoj za predškolski odgoj, te napomenuo kako će nova web stranica roditeljima dodatno približiti rad i aktivnosti u dječjim vrtićima na području Pule.