Novosti

25/04/2013

Gradonačelnik u ovom mandatu donio 2440 odluka

Danas je u Komunalnoj palači održan Caffe sa sindacom, već  tradicionalno druženje pulskog gradonačelnika Borisa Miletića s novinarima. Budući da se radi o posljednjem Caffeu u ovom mandatu, Miletić je na početku svojeg izlaganja zahvalio novinarima na dosadašnjoj suradnji i odazivu te još jednom istaknuo da mu je jedan od glavnih ciljeva u radu bila otvorenost prema medijima. Naime, u svojem mandatu gradonačelnik je održao oko 130 tiskovnih konferencija i donio 2440 odluka, u želji da javnost informira o svim aktivnostima Grada. Gradonačelnik je napomenuo kako je, upravo zbog svoje otvorenosti prema komunikaciji s medijima i građanima, Grad Pula osvojio visoko treće mjesto po transparentnosti rada gradskih uprava u Hrvatskoj.

Prisutnim novinarima Miletić je iznio nekoliko najbitnijih aktualnosti. Osvrnuo se na infrastrukturne radove koji se primiču kraju, naglasivši da se, uz nedavno otvorenu dionicu Rive na potezu od Ulice Starih Statuta do Svetog Ivana koja je poboljšala protočnost u centru grada, već mogu vidjeti i obrisi njezinog novog izgleda, da je postavljena nova štedljivija javna rasvjeta i da su u prvoj fazi ozelenjivanja zasađena stabla ladonje. Naglasio je da se od petka u Ulici Dubrovačke bratovštine, Ulici Sv. Ivana i dijelu Vukovarske promet vraća u prvobitno stanje i ponovno postaju dvosmjerne te da će se radovi preseliti unutar Uljanika. Zaključio je da će radovi čije je trajanje prvotno predviđeno na rok od 17 mjeseci biti znatno kraći.

Što se tiče radova na kružnom toku u Šijani, gradonačelnik je napomenuo kako su se, zbog vremenskih nepogoda, kratko vrijeme radovi odvijali smanjenim intenzitetom, no da sada su u punom zamahu. Gradonačelnik je napomenuo da je proteklog tjedna održan radni sastanak na kojemu je predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Edo Kos pozvao na maksimalan angažman kako bi se ovaj iznimno važan prometni projekt dovršio prije početka turističke sezone.

Kratko se osvrnuo na radove u ulici Lungomare gdje je uklonjeno sedam postojećih uzdignutih ploha s kolnika koje se mijenjaju sa trima novima. Naime, tom ulicom će prometovati i novi turistički autobus koji će povezivati starogradsku jezgru Pule sa turističkim naseljem Verudela.

Miletić je kazao kako su započeli radovi na rekonstrukciji zelene Tržnice čime će biti postavljena 32 nova štanda, a dio postojećih će dobiti spremnike za skladištenje robe.

Najavio je i da će od danas započeti radovi u noćnom terminu u Anticovoj ulici i to na privremenom preusmjeravanju dotoka otpadnih voda iz glavnog kanala Pragrande na pomoćni kanal.

Posebno se osvrnuo na priznanja Gradu Puli za najbolju praksu u lokalnoj samoupravi  u kategoriji predškolskog odgoja za projekt e-Vrtići i na međunarodno priznanje PRO.PR Vision City nagradu za sustavnost u upravljanju komunikacijama i uspješnost u promidžbi unutar i izvan granica Hrvatske.

Istaknuo je i kako je prošlogodišnja turistička sezona Puli donijela rekordan broj turista te kako je Pulu posjetilo 248 tisuća turista koji su ostvarili ukupno 1,4 milijuna noćenja.

Kako bi se očuvao novo uređeni Titov park od moguće devastacije, Miletić je najavio da će se u narednom period postaviti video nadzor.