Novosti

26/04/2013

Predstavljena brošura "Majka i djete u pulskom rodilištu"

U pulskoj Gradskoj knjižnici i čitaonici održana je danas službena prezentacija brošure "Majka i dijete u pulskom rodilištu" koja će se besplatno dijeliti trudnicama kod njihovih ginekologa već u početnoj fazi trudnoće s ciljem upoznavanja budućih majki s pulskim rodilištem, mogućnostima poroda i ostalim informacijama potrebnim tijekom trudnoće i nakon poroda.

Voditeljica Odjela patologije trudnoće Elena Gattoni Stepanov kazala je kako se u brošuri nalazi sve ono što je potrebno budućim mamama, od toga što je potrebno ponijeti u rodilište, do osnovnih informacija o porođaju, prirodne metode ublažavanja boli, vještine dojenja i za kraj izlazak, iz rodilišta.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo izlaskom brošure te je pohvalio autore i svo medicinsko osoblje koje svakodnevno brine i skrbi o budućim majkama u pulskom rodilištu. O brošuru, koja je tiskana u pet tisuća primjeraka govorio je i rukovoditelj Djelatnosti za ginekologiju Davor Zoričić.

Uz Gattoni Stepanov i Zoričića, autorstvo brošure "Majka i djete u pulskom rodilištu" popisuju voditeljica Odjela za nedonoščad i novorođenčad Mirna Milevoj-Ražem te medicinske sestre Irina Pucić i Nikolina Tadić.