Novosti

29/04/2013

Predstavljen program obilježavanja Dana Grada Pule

Na današnjoj konferenciji za novinare službeno je predstavljen program obilježavanja Međunarodnog praznika rada te Dana oslobođenja - Dana Grada Pule. Pulski gradonačelnik Boris Miletić uvodno je kazao kako će se i ove godine programi odvijati od 1. do 5. svibnja te kako će u bogatom programu svatko zasigurno pronaći nešto za sebe. U organizaciju ovogodišnjeg programa uključen je velik broj udruga pa je gradonačelnik iskoristio priliku i zahvalio svima na uloženom trudu i doprinosu.

Tako će se u srijedu 1. svibnja na Trgu Portarata održati tradicionalno obilježavanje proslave Međunarodnog praznika rada i to polaganjem vijenaca na spomen ploču palim radnicima 1920. godine uz Puhački orkestar Grada Pule i nastup zbora Lino Mariani. Nakon toga, s Portarate kreće 43. izdanje Pulske biciklijade. Program se potom seli u Šijansku šumi gdje je predviđen cjelodnevni zabavni program i tradicionalna podjela 2500 porcija graha za što će se pobrinuti agencija Avenue čiji je predstavnik, Vlado Orlić, kazao kako posjetitelji mogu očekivati dobar provod.

Voditeljica marketinga Puljanke d.d. Jasna Mašinović Puh dodala je kako se Puljanka i ove godine s ponosom uključila u obilježavanje Međunarodnog praznika rada i to donacijom boca vode. Marinela Kolić u ime Turističke zajednice Grada Pule izrazila je zadovoljstvo što TZ i ove godine sudjeluje u programu Dana Grada te je pozvala građane da iskoriste priliku i posjete brojne programe.



U četvrtak 3. svibnja dodjelit će se nagrade za najbolji informatički rad osnovnih škola "Pula moj grad - pogled u EU" dok će se istoga dana nagraditi i matematičari osnovnih škola za projekt "Pula viđena okom matematike". Petak 3. svibnja nazvan je i "Dječjim danom" te će već od jutarnjih sati na nekoliko lokaciju u gradu održati programi namijenjeni upravo najmlađima. Od 9,30 na Trgu Forum Teatar naranča izvest će program za djecu pulskih vrtića te za učenike nižih razreda osnovnih škola. U 17,00 sati u Gradskoj knjižnici održat će se program dječjeg vrtića Dugin svijet pod nazivom "Pula u rukama djeteta" dok će se u 18,00 sati u Zajednici Talijana održati tradicionalni program vrtića Rin Tin Tin i osnovne škole Giuseppina Martinuzzi na talijanskom jeziku "Buon compleanno Pola".

Subota 4. svibnja je "Dan izložbi" u kojemu su predviđene projne umjetničke aktivnosti poput izložbe Antuna Motika "Eksperimenti - od Futuropolisa do Muzike svijetla", obilaska utvrda Monte Grosso i Punta Christo u sklopu EU projekta ADRIFORT, koncerta u spomen na maestra Antonia Smareglie i fotoizložbe "Snaga paraolimpijzma" u galeriji Makina. Istu večer s početkom u 20,30 sati predviđen je koncert Gustafa "Long 33 play" čiji je promotor, Danijel Sponza, najavio zanimljiv i šarolik program u preposznatljivom stilu Gustafa.

Dan Grada Pule, 5. svibanj, započet će tradicionalnim polaganjem vijenaca, nastavit će se u plesnom tonu na Forumu, a svečanost povodom obilježavanja Dana Grada Pule i uručenje javnih priznanja održat će se u Istarskom narodnom kazalištu s početkom u 11.00 sati. Među ostalim izdvojenim programima, od 2. do 5. svibnja, na Giardinima bit će postavljena izložba cvijeća "Florija" za što je zaslužna udruga Ideja Lux.

Cjelokupni program obilježavanja Dana Grada Pule možete pogledati ovdje.