Novosti

30/04/2013

Na Istrijadi studentima prilika da razmjene iskustva s utjecajnim osobama

Od 3. do 5. svibnja ove godine u apartmanskom naselju Lanterna u Poreču održati će se susret studenata Istre pod nazivom "Istrijada 2013". Susret, koji će sljedeće godine obilježiti svoju okruglu 20-u godišnjicu, okuplja osamdesetak istarskih studenata koji studiraju na sveučilištima u Hrvatskoj i inozemstvu, a aktivni su u klubovima studenata Istre u Zagrebu, Rijeci, Trstu, Puli i Ljubljani.

Prilika je to da studenti zajedno s gospodarstvenicima, političarima i ostalim utjecajnim osobama s područja Istre, Hrvatske i susjednih zemalja, izmjene iskustva i ideje a potom kvalitetna rješenje primjene u nastavku studiranja, svakodnevnom životu i radu.

Nakon otvaranja i prezentacije klubova, održat će se tematska predavanja i parlaonice na temu "Studiranje u EU vs. studiranje u RH" te će studenti razgovarati i o običajima i životu u Istri. U sklopu programa predviđen je posjet selu Završje u općini Grožnjan-Grisignana, gdje će biti prezentiran program revitalizacije Završja.

Tradicionalna Istrijada s vremenom je poprimila notu edukativnog projekta s kvalitetnim programom i u sve većoj mjeri budi interes stručnog osoblja da svoja stečena iskustva i znanje prenesu na studente.