Novosti

01/05/2013

Valter Drandić novi predsjednik Područne vatrogasne zajednice Pula

U utorak 30. travnja u prostorijama pulske Komunalne palače održana je izborna skupština Područne vatrogasne zajednice Pula na kojoj je izabrano novo rukovodstvo, a funkciju predsjednika u idućem četverogodišnjem razdoblju obnašat će Valter Drandić.

Ovom prilikom Drandić je zahvalio na ukazanom povjerenju, a posebno je zahvalio nedavno preminulom predsjedniku Područne vatrogasne postrojbe Bruni Ivniću na svemu dobrome što je učinio za vatrogasnu zajednicu. Obraćajući se prisutnima, Drandić je kazao kako vatrogastvo Pule danas broji 386 operativnih vatrogasaca koji su 24 sata dnevno, 365 dana u godini spremni intervenirati u bilo kojoj rizičnoj situaciji, dodajući kako to predstavlja sigurnost za građane, turiste i gospodarastvo općenito. "Puno smo toga zajedno učinili u proteklim godinama i unatoč svepristnoj krizi želimo zadržati standard koji smo dostigli", kazao je Drandić dodavši kako je projekt izgradnje novog vatrogasnog doma u Puli među ključnim projektima koji će se realizirati u njegovom mandatu. "Osim izgradnje novog vatrogasnog doma, posebno ćemo raditi na području zaštite na moru jer želimo sigurnost naših građana i gostiju podići na višu razinu", zaključio je Drandić.

Za potpredsjednika PVZ Pule izabran je Dario Mezulić, funkciju zapovjednika obnašat će Klaudio Karlović dok je za njegovog zamjenika izabran Gverino Radešić.

Među ostalim točkama dnevnog reda, usvojen je Izvještaj o radu Područne vatrogasne zajednice Pula, za mandatno razdoblje 2009-2012. godine te je također usvojen program rada za 2013. godinu.