Novosti

04/05/2013

Otvorena izložba "Sarajevo" autora Duška Marušića Čičija

U galeriji Vincent iz Kastva, u Istarskom narodnom kazalištu, otvorena je danas fotoizložba pulskog fotografa Duška Marušića - Čičija "Sarajevo", a postavljena je u sklopu obilježvanja Dana Grada Pule.

Otvorenju izložbe prisustvovali su gradonačelnik Sarajeva Ivo Komšić te dopredsjednik Gradskog vijeća Sarajeva Miro Lazović koji su podsjetili kako su Pula i Sarajevo gradovi pobratimi te kako oba grada njeguju bogatu kulturnu i povijesnu baštinu. Sarajevski gradonačelnik kazao je kako je impresioniran radovima i odabirom fotografija koje zorno prikazuju današnji život Sarajeva. "Svaka slika na ovoj izožbi ima svoju priču, a svatko tko je bio u Sarajevu prepoznat će neki svoj omiljeni dio u Čičijevim fotografijama", kazao je Komšić dodajući kako je Čiči uspio snimiti zanimljive motive važne za povijest, kulturu i tradiciju ovoga grada.

U ime Grada Pule okupljene je pozdravila pulska dogradonačelnica Vera Radolović koja je kazala kako Pula i Sarajevo dijele dio zajedničke povijesti te kako su prepoznati po multikulturalnosti i multietičnosti i među ostalim, to su bili razlozi zbog kojih je inicirano bratimljenje dvaju gradova.

Autor izložbe, Duško Marušić - Čiči zahvalio je svima koji su omogućili postavljanje izložbe dodavši kako je zbog prostornog ograničenja izložen tek dio radova o Sarajevu te da će i u budućnosti snimati ovaj grad.

Duško Marušić Čiči rođen je u Puli, a fotografijom se profesionalno bavi od sedamdesetih godina prošloga stoljeća. Suradnik je u mnogim časopisima, autor je brojnih fotografija u reprezentativnih nakladničkim projektima različita tematska kruga, a u autorskoj je nakladi publicirao Fotomonografiju Pule. Dobitnik je brojih nagrada i priznanja. Za fotoreporterski rad u Domovinskom ratu odlikovan je od strane Predsjednika RH Spomenicom Domovinskog rata te je dobitnik najbolje novinske fotografije u 2008. godini. Izlagao je na 36 samostalnih izložbi u Hrvatskoj i inozemstvu te na stotinjak skupnih. Izložba je otvorena do 14. svibnja.