Novosti

06/05/2013

Prijem Antifašista povodom Dana Grada i Dana oslobođenja

Povodom tradicionalnog obilježavanja Dana Grada Pule i Dana oslobođenja položeni su vijenci kod spomen ploče na Giardinima, u Titovom parku, u parku Franje Josipa, pokraj Centralnog i spomenika palim borcima, križa na Gradskom groblju te na Mornaričkom groblju.

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i pročelnik Kabineta župana Miodrag Čerina primili su danas u prostorijama Komunalne palače predstavnike Udruge antifašističkih boraca i antifašista Grada Pule, te Udruge "˜"˜Josip Broz Tito"™"˜.

Miletić je iskoristio priliku da prisutnima najavi skorašnje otvorenje Titovog parka u kojem će biti postavljena Titova bista. Kazao je i kako se na današnji dan treba prisjetiti svih onih koji su dali živote i koji su se borili za slobodu naše Pule.

Predstavnik Antifašista zahvalio je gradu Puli na velikoj podršci i pomoći, te je kazao da bez Grada ne bi uspjeli realizirati svoje programe.

Čerina je istaknuo kako i Istarska županija ima želju da se do kraja isfinancira knjiga o oslobođenju Grada Pule 1945. godine koja bi bila predstavljena na Rujanskim danima.