Novosti

06/05/2013

Sustav istarskog vatrogastva primjer je ostalima

Povodom obilježavanja Sv. Florijana zaštitnika vatrogasaca, danas je u prostorijama Istarske županije u Puli održan tradicionalni prijem za članove Predsjedništva i Zapovjedništva Vatrogasne zajednice Istarske županije.

Istarski župan Ivan Jakovčić čestitavši vatrogascima njihov dan, zahvalio im je na trudu koji ulažu kako bi se stanovnici Istre i brojni gosti uvijek osjećali sigurno.

Okupljenima se najprije obratio Župan Istarske županije, Ivan Jakovčić koji je najprije čestitao vatrogascima njihov dan, te im se zahvalio na njihovom radu. "Vatrogastvo u Istri je dovedeno na visoku razinu i tvrdim da je sustav vatrogastvo u Istri najbolje organiziran sustav u državi i služi kao primjer ostalim regijama. Pred nama je još jedna turistička sezona i vjerujem kako smo spremni odgovoriti na sve evenutalne rizične situacije", kazao je Jakovčić.

Županijski vatrogasni zapovjednik Dino Kozlevac potvrdio je kako sustav može odgovoriti na sve probleme kako građana, tako i gostiju naročito u ljetnim mjesecima. "U prošloj godini imali smo 3241 intervenciju, od čega se 1317 odnosilo na požare, a sve ostalo su bile razne intervencije, od spašavanja kućnih ljubiamaca, do prmjerice provaljivanja u stanove jer su vlasnici zaboravili ključeve", rekao je Kozlevac. Kozlevac je napomenuo kako vatrogasci u Istri, jedni od rijetkih u Hrvatskoj, imaju kolektivni ugovor čime im se jamče njihova prava i pruža sigurnost, a govoreći pak o budućim aktivnostima, Kozlevac je kazao kako će aktivnosti posebno usmjeriti na zaštitu i spašavanje na moru te na izgradnju vatrogasnog doma u Puli.