Novosti

08/05/2013

Odbojkaško prvenstvo pulskih osnovnih škola

U organizaciji Saveza sportova Grada Pule započelo je odbojkaško prvenstvo Grada Pule za pete i šeste razrede osnovnih škola. Ove godine na prvenstvu sudjeluje osam ekipa podjeljenih u dvije skupine, a samo dvije najbolje plasirane momčadi svake skupine steći će pravo nastupa u završnici prvenstva koja je na rasporedu 28. svibnja.

U prvome kolu odigrane su četiri utakmice. Odbojkašice Verude teže su od očekivanog svladale Kaštanjer 2:1 u setovima. Iako su dominantno privele kraju prvi set rezultatom 25:13, Kaštanjer se uspio vratiti te se o pobjedniku odlučivalo u trećem setu kojeg je dobila Veruda 15:6. U sastavu Verude najviše se istakla Ana Antolović, dok su za Kaštanjer najbolje bile Emily Anđelković i Elena Zubal. Druga utakmica na rasporedu između Šijane i Tone Peruška završila je uvjerljivom pobjedom Šijane 2:0 u setovima, a u redovima Šijane istakle su se Isabell Fanet i Elena Vozila. Učenice Velog Vrha odigrale su najuvjerljiviju utakmicu prvoga kola u kojoj su upečatljivom igrom nadigrale odbojkašice Centra sa 25:5 i 25:6 u setovima. U redovima Velog Vrha najzaslužnije za pobjedu bile su Leticija Rovis i Ana Ivankić. Posljednja utakmica prvoga kola, ona između Vidikovca i Stoje, završila je pobjedom Vidikovca 2:0 u setovima, a za pobjedu najzaslužnije su Laura Šumić i Andrea Bortulić.

Sljedeće kolo na rasporedu je u utorak 14. svibnja, a tada će snage odmjeriti Veruda i Tone Peruška, Šijana i Kaštanjer, Veli Vrh i Vidikovac te Stoja i Centar.