Novosti

09/05/2013

Na Mornaru uskoro pontonsko plivalište

U sklopu uređenja kupališta Mornar danas je započelo postavljanje pontonskog plivališta, čime će omiljeno kupalište brojnih Puljana uskoro dobiti novi dodatni sadržaj. Postavljanju prvog od triju pontona prisustvovao je i pulski gradonačelnik Boris Miletić koji nije krio zadovoljstvo što će brojni rekreativci uskoro moći u adekvatnim uvjetima uživati u sportovima na moru.

Pontonsko plivalište bit će sačinjeno od međusobno spojenih plutajućih objekata izrađenih od PEHD materijala i UV stabilizatora sa gazištem od tvrdog drveta, povezanih s obalom. Visina pontona nad morem je 0,55 metara pri normalnom opterećenju, a ukupna visina pontona je 0,72 metara. Bočni pontoni bit će opremljeni okretišnim pločama za plivače, a cijelo plivalište bit će opremljeno sa stazama za plivanje (ukupno 10 staza) i vaterpolo igralištem.

Do početka korištenja pontonskog plivališta izvršit će se još i sanacija reflektorske rasvjete te će se postojeća rasvjeta zamijeniti energetski učinkovitom LED rasvjetom. U sklopu uređenja izgradit će se još i rampa za ulaz u more osoba s invaliditetom i smanjenom pokretljivošću, a za potrebe plivačkog i vaterpolo kluba osigurat će se i dva kontejnera za svlačionice, te postaviti dva kemijska WC-a za građane.

Sanacija plivališta Mornar podijeljena je u nekoliko faza, a do sad je napravljen podmorski snimak obalnog zida i mola na kupalištu. Snimak je pokazao veća oštećenja nego što se u prvom trenutku očekivalo te je odlučeno da se u ovoj godini sanira najveće oštećenje koje je bilo na molu, a da se oštećenja nastala podlokavanjem obalnog zida na samom dnu građevine na spoju s morskim dnom, saniraju iduće godine.