Novosti

09/05/2013

Ovoga vikenda "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica"

Program proljetne eko akcije "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica" predstavljen je danas na konferenciji za novinare. Manifestacija koja se održava već petu godinu zaredom započet će ovog vikenda, a sudjelovati u njoj mogu svi zainteresirani građani. Pročelnik UO za prostorno uređenje Giordano Škuflić zahvalio je svim sudionicima akcije koji svojim angažmanom kontinuirano i tijekom cijele godine doprinose uređenju pulskih šuma.

Predsjednik mjesnog odbora Sv.Polikarp-Sisplac Ivan Lasić istaknuo je kako su prije pet godina, kada je akcija započela, šumice Drenovica i Lungomare bile zapuštene i neuređene, dok ih danas dnevno posjećuje velik broj šetača, rekreativaca i djece.

Predsjednik mjesnog odbora Vidikovac Boris Fornažar dodao je kako je cilj akcije revitaliziranje i približavanje građanima gradskih šumica Lungomare i Drenovica te kako je do sada mnogo toga učinjeno, poput uređenih stazica u šumici Drenovica.

Ovogodišnji dvodnevni program eko akcije predstavio je potpredsjednik mjesnog odbora Vidikovac i koordinator akcije Stevan Muidža koji je napomenuo kako se ove godine očekuje 300-tinjak sudionika svakog dana. U subotu 11. svibnja od 8.00 do 10.00 sati održat će se završno čišćenje šumice Lungomare, a od 9.00 sati svi zainteresirani moći će jahati konje, zahvaljujući konjičkom klubu Pula-Paradiž, dok će za predškolsku djecu jedno će jahanje biti besplatno. Nakon službenog otvaranja manifestacije u 10.30 uslijedit će prigodni program OŠ Stoja, dječja utrka na 350 metara, promotivno trčanje u šumi te nogometne utakmice.

U nedjelju 12. svibnja program počinje u šumici Drenovica nakon završnog uređenja šume. Svečano otvaranje je u 10.00 sati nakon čega slijede tradicionalne utrke. "Prva na rasporedu je dječja utrka na 650 metara, potom dječja na 1600 te atletska na 10.000 metara i prema prvim najavama očekuje nas najmasovnija utrka do sada", kazao je Muidža.

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić pozvao je sve građane da se u što većem broju odazovu manifestaciji, koja je kaže, pravi primjer sinergije programa "Pula - zdravi grad".

"Uredimo i koristimo šume Lungomare i Drenovica" - program

Letak 1

Letak 2