Novosti

10/05/2013

Međunarodni dan tjelesne aktivnosti u Šijanskoj šumi

I ove će nedjelje, 12. svibnja 2013. godine Šijanska šuma biti poprište brojnih događanja za aktivne građane grada Pule.

Nakon što su prošli vikend događanja iz projekta "Proljeće u Šijanskoj šumi" zbog kišne nedjelje odgođena, najveći je dio događanja prebačen za nadolazeću nedjelju, kada će se obilježiti međunarodni dan tjelesne aktivnosti. Tako će građani svih uzrasta moći sudjelovati u bogatim i brojnim sadržajima, koji pružaju ponešto za svakoga.

Poslijepodnevni program započeti će u 15.00 sati sa gimnastičkim vratolomijama djevojčica iz kluba ritmičko - sportske gimnastike Gazela. Već oubičajeno, šahovksi klub Pula će uz caffe bar posložiti svoje šahovske figure i pozvati sve na šahovski dvoboj uz stučnog instruktora.

U zdravstvenom dijelu programa građani će moći koristiti usluge mjerenja glukoze u krvi i krvnog tlaka, te isprobati "zlatne ruke" fizioterapeuta i osnove manualne masaže. Klub 50 + organizirati će vježbanje na svježem šumskom zraku za građane starije dobi.

Za najmlađe posjetitelje sportski dječji program osmislila je animatorica iz Dječjeg sportskog društva Kockice. Ljubitelji borilačkih vještina moći će se priključiti u vježbanju samoobrane uz brojne članove Kluba borilačkih vještina Krav Maga.

Svi građani su pozvani na nedjeljno druženje, a raspored aktivnosti se nalazi ovdje.

U slučaju lošeg vremena program se odgađa.