Novosti

11/05/2013

Prvi dan eko-akcije "Uredimo i koristimo pulske šume"

U organizaciji mjesnih odbora Sv. Polikarp-Sispalc i Vidikovac, DSR-a Uljanik te uz pokroviteljstvo Grada Pule i brojnih sponzora, danas je održana tradicionalna eko-akcija "Uredimo i koristimo pulske šume Lungomare i Drenovica". Ova ekološko-rekreativna akcija započela je u jutarnjim satima u šumici Lungomare gdje su građani skupljali razni otpad i otpale grane te su očistili pješačke staze i protupožarne puteve. Nakon toga uslijedila su sportska nadmetanja pa je tako za najmlađe organizirana dječja utrka na 350 metara, prigodni program osnovne škole Stoja, juniorska konjička utrka članova Konjičkog kluba Paradiž te atraktivne akrobacije plesne skupine AB Originals.

Okupljenima je dobru zabavu zaželio predsjednik MO Sv. Polikarp-Sisplac Ivan Lasić dok je u ime Grada Pule okupljene pozdravila zamjenica gradonačelnika Vera Radolović. "Akcije čišćenja šuma, sudjelovanje u sportskim aktivnostima, sve to pokazuje koliko volimo svoj grad. Igre su otvorene, igrajte se!", rekla je Radolović nakon čega je počela dječja utrka škole atletike na 350 metara, nakon toga krenula je utrka na 4.000 metara u kojoj se trčalo kroz šumicu Lungomare, do Mornara i natrag.

Eko-akcija "Uredimo i koristimo pulske šume" u nedjelju se nastavlja u šumici Drenovica u kojoj će se osim završnice čišćenja šumice, održati rekreativno trčanje.