Novosti

13/05/2013

Eko akcija i atletska utrka u šumi Drenovica

Pod sloganom "Uredimo i koristimo pulske šume" jučer su u šumi Drenovica održane proljetna eko akcija i atletska utrka. Najmlađi su se natjecali na 650 metara, dok su malo stariji dječaci i djevojčice trčali na 1600 metara. Od ukupno 80 natjecatelja koji su istrčali stazu dugu 10 kilometara, najbolji je bio Dalibor Gržetić, drugoplasirani je bio Tihomir Bobolanović, dok je treći u cilj ušao Ivan Stanić. Jasna Guerin odnijela je pobjedu kao najbolja ženska trkačica. Svim trkačima dodijeljene su prigodne majice pri podizanju startnih brojeva, a nagrade i medalje najboljima uručio je pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Manifestaciju su otvorili predsjednik mjesnog odbora Sv. Polikarp-Sisplac Ivan Lasić , dok je u ime Grada Pule okupljene pozdravio pročelnik upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić koji se zahvalio svim volonterima i članovima na uređenju šumice i organiziranju manifestacije.

Zabavni dio programa obogatio je dječji zbor iz OŠ Vidikovac, a  posjetitelji su mogli uživati i u slobodnom jahanju  koje je organizirano od strane Konjičkog kluba Pula-Paradiž.

Ovu manifestaciju organizirali su Grad Pula, mjesni odbori Sv. Polikarp-Sisplac i Vidikovac te DSR Maraton Uljanik.