Novosti

13/05/2013

Bogat program obilježavanja Međunarodnog dana obitelji

Na današnjoj konferenciji za novinare predstavljen je program obilježavanja Međunarodnog dana obitelji koji se svake godine obilježava 15. svibnja. Obiteljski centar Istarske županije provest će brojne aktivnosti usmjerene djeci, roditeljima i suradnicima koji rade s djecom i mladima, a ove godine upravo u svibnju, Obiteljski centar obilježava petu godišnjicu rada.

Čestitavši na petoj godišnjici rada pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se i ove godine u Puli nizom aktivnosti obilježava Međunarodni dan obitelji. "Obitelj je temelj svakog društva i ovo je još jedna prilika da svi zajedno razmislimo o vrijednostima koje obitelj pruža i koju ulogu u današnjem društvu obitelj ima", kazao je Miletić podsjetivši kako Pula s ponosom nosi titulu "Prijatelja djece".

Ravnateljica Obiteljskog centra Ines Puhar najavila je cjelokupni program Međunarodnog dana obitelji koji počinje već u utorak 14. svibnja u 11,00 sati, u prostorijama MO Nova Veruda 12. regionalnim susretom svih dionika skrbi o djeci. Organizator je udruga Oaza, a tema je "Podrška zajednice kvalitetnim odnosima u obitelji". U srijedu 15. svibnja u prostorijama pulske Komunalne palače održat će se okrugli stol na temu: "Vrijeme za obitelj: Naše bake i djedovi, naši nonići". U subotu pak, 18. svibnja od 10 do 1 sati u park šumi Šijana planiran je program "Igre bez granica-druženje djece i roditelja" u kojemu sudjeluju djeca iz DV Petar Pan Vodnjan, Udruga Birikina s prigodnom predstavom i radionicom, te suradnice Obiteljskog centra. U srijedu 15. svibnja održat će se igre i obiteljski druženje uz zabavni program u Nacionalnom parku Brijuni. Polazak broda iz Fažane je u 16.45, a predbilježbe se vršena izleti@brijuni.hr ili putem telefona 525 882.

"Mornarički park ove godine obilježava 150 godina postojanja, a Grad Pula i Turistička zajednica grada Pule u suradnji sa Herculaneom odlučili su ga urediti i vratiti mu "stari sjaj", kazala je direktorica TZ Pula Sanja Cinkopan Korotaj koja je najavila i Ex Tempore izložbu u navedenom parku u srijedu 15. svibnja od 09,00 sati. Prema riječima pomoćnice pročelnika UO za društvene djelatnosti Elene Puh Belci radovi će biti izloženi na hamer papirima, a tema je "Naše bake i djedovi - naši nonići"

Pročelnik UO za društvene djelatnosti Erik Lukšić naveo je kako Grad Pula kontinuirano provodi i promiče aktivnosti u sklopu programa "Pula - zdravi grad", te je pozvao građane da u što većem broju i ove godine doprinesu obilježavanju Međunarodnog dana obitelji.