Novosti

14/05/2013

Savjet mladih organizira radionice "Upravljanje projektnim ciklusom za početnike"

Zbog, u posljednje vrijeme,  povećanog interesa za izradu projektnih prijedloga za natječaje, te logičkog okvira i proračuna za EU projekte Savjet Mladih Grada Pule odlučio se organizirati  dvodnevnu radionicu za mlade s područja Istarske županije čiji je cilj proširiti znanje mladih ljudi s područja Istarske  županije o pripremi sažetaka za EU projekte.

Savjet Mladih Grada Pule poziva Vas na trodnevnu radionicu koja će se održati 27., 28. i 29. 05. 2013. godine u prostorijama Istarske Razvojne Agencije (IDA) Mletačka 12/IV 52100 Pula. Predviđeno trajanje radionice je od 9.00 do 16.00 sati prva dva dana radionice, a posljednji dan od 09:00 do 14:00.

Na radionici će polaznici dobiti uvid u osnovna znanja koja su potrebna za kvalitetnu pripremu i pisanje projektnog prijedloga za natječaje, tj. naučit će na koji način i kojim alatima se definiraju problemi, potrebe, aktivnosti, rezultati i ciljevi projekta. Fokus će biti na pisanju projekta za inicijative mladih i program Youth in Action, ali polaznicima će biti upoznati i s drugim vrstama projekata i programa.

Sudjelovanje na radionici je bez naknade, ali je broj sudionika ograničen, uz obaveznu prijavu (životopis) putem e-maila: savjet.mladih@pula.hr zaključno do 20. svibnja, a o rezultatima selekcije oni koji su se prijavili biti će obaviješteni do 23. svibnja.

Voditelj radionice prva dva dana bit će Monika Brščić iz udruge Informo. Udruga Informo kao nacionalna kontakt točka međunarodne organizacije European Projects Association  (EPA)  te predstavnik partnerskih organizacija kao što je European Academy for Education and Social Research bavi se europskim fondovima od pripreme, prijave i provedbe projekata do edukacija i tečaja o istima kako bi ojačali apsorpcijski kapacitet pojedinaca i tvrtki Istarske županije i šire.

Treći dan radionice vodit će Andrej Pevec, suradnik za međunarodnu suradnju u Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva, koji će predstaviti programe za mlade, te će u sklopu EU projekta "Youth for EU"  na kojem je Zaklada partner, biti organiziran kviz o EU i između polaznika će se odabrati četvero njih koji će biti polaznici šestodnevnog EU kampa u Umagu u prvom tjednu rujna 2013. Tijekom "europskog kampa" mladi će se dodatno upoznati - kroz razne radionice, okrugle stolove, rasprave - s europskim strukturnim i kohezijskim fondovima, kao i s mogućnostima što ih nude europski programi nakon ulaska Hrvatske u EU. U EU kampu biti će održana predavanja, okrugli stolovi, radionice s međunarodnim stručnjacima: partneri iz Hrvatske, Italije (Trst i Giosef Italy), ALDA. Također, odraditi će se radionice za snimanje Tv spota i radio programa, kao i priprema za pitanja za dokument "Glas Mladeži" koji će sadržavati želje mladih i biti predan regionalnim vlastima tijekom završnog eventa u Osijeku.

Detaljniji program možete pogledati ovdje.