Novosti

15/05/2013

U Domu "Alfredo Štiglić" obilježen Međunarodni dan obitelji

U pulskom Domu za starije i nemoćne osobe "Alfredo Štiglić" danas je obilježen Međunarodni dan obitelji, čiji je cilj potaknuti djelovanje institucija u korist obitelji, pružiti podršku uvažavanju obiteljskog života, tradicija i običaja, pokazati solidarnost u potrazi i rješenjima za boljim standardima i kvaliteti života obitelji. Ujedinjeni narodi 1989. su proglasili 15. svibnja međunarodnim praznikom obitelji, a u svijetu se obilježava od 1994.

U suradnji s Istarskim narodnim kazalištem Pula, u Domu "Alfredo Štiglić" organizirana je izvedba predstave "Mistero Buffo" za sve korisnike i njihove obitelji. Prisutnima su se prigodnim govorima obratili ravnateljica Doma "Alfredo Štiglić" Vesna Grubišić-Juhas, ravnateljica INK-a Gordana Jeromela Kaić te pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je prisutnima na njihovom trudu u organizaciji događaja i zaželio svim korisnicima da što ljepše provedu ovaj dan s voljenima, u krugu svoje obitelji. Pohvalio je i rad zaposlenika Doma, spomenuvši i kako je Grad Pula prepoznao njihov dugogodišnji trud u pružanju skrbi našim sugrađanima, dodijelivši im povelju Grada Pule.

Vesna Grubišić-Juhas pozdravila je okupljene i zahvalila svima koji su pomogli u organizaciji proslave  ovog iznimno važnog dana, naglasivši kako su djelatnici, korisnici doma te njihova rodbina zaista jedna velika obitelj. Ravnateljica INK-a istaknula je kako se kazalište rado odazvalo pozivu da ovom predstavom uveličaju i uljepšaju dan obitelji.