Novosti

15/05/2013

Otvorena izložba dječjih radova u Mornaričkom parku

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana obitelji danas je u Mornaričkom parku službeno otvorena Ex tempore, izložba radova dječjih vrtića i osnovnih škola s područja Pule. Ovogodišnja tema izložbe je "Naše bake i djedovi - naši nonići", a ukupno je izloženo 29 radova. Pulski mališani su u prostoru parka neposredno prije otvaranja izložbe u jutarnjim satima narisali likovne prikaze svojih obitelji.

Otvorenju su prisustvovali predstavnici Grada Pule, pročelnik Upravnog odjela za društvene djelatnosti Erik Lukšić i njegova pomoćnica Elena Puh Belci, direktorica Turističke zajednice Pula Sanja Cinkopan Korotaj te Ines Puhar, voditeljica Obiteljskog centra Istarske županije.

Elena Puh Belci rekla je kako je Grad Pula, polučen pozitivnim odazivom pulskih vrtića i osnovnih škola na prošlogodišnju izložbu, odlučio u suradnji s TZ Pula i Obiteljskim centrom i ove godine na sličan način obilježiti ovaj važan dan, dok je Direktorica TZ Pula napomenula kako je Mornarički park odabran kao mjesto izložbe jer park slavi 150 godina postojanja. Novouređeni Mornarički park već je zasjao u novom ruhu, postavljene su nove fontane i zasađena nova stabla te je sama izložba dodatno uljepšala njegov prostor. Sanja Cinkopan Korotaj napomenula je i kako se radovi u popodnevnim satima sele na pulski Forum gdje će ih moći razgledati veći broj građana.

Ines Puhar osvrnula se na zaključke okruglog stola koji je održan jutros u Komunalnoj palači, na kojem se raspravljalo o ulozi šire obitelji u podizanju djece, pri čemu je posebno naglašena potreba međugeneracijske solidarnosti u društvu. Zahvalila je Gradu Puli na organizaciji obilježavanja Međunarodnog dana obitelji te istaknula kako centar ove godine obilježava pet godina djelovanja.

Erik Lukšić zaključno je rekao kako su okrugli stolovi o navedenim temama izuzetno korisni te napomenuo kako je na prošlogodišnjem okruglom cilju kao jedan od glavnih ciljeva postavljeno upravo povećanje sadržaja za djecu u Puli u ljetnom i zimskom razdoblju, čemu je vrijedni doprinos i ova izložba.