Novosti

16/05/2013

Brodovi prijateljstva pulskih i slovenskih učenika

Povodom predstavljanja  međunarodnog projekta "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva"  danas je u Komunalnoj palači upriličen prijem učenika i profesora OŠ Stoja i OŠ Janeza Hribarja iz Slovenije koje surađuju na ovom  projektu. Ovaj međunarodni projekt OŠ Stoja provodi se s ciljem boljeg upoznavanja učenika iz dviju zemalja, međusobnog druženja i stvaranja novih prijateljstava. Kroz ovaj projekt učenici imaju mogućnost upoznati se s različitostima i karakteristikama kraja u kojem se nalaze spomenute škole, kao i sa životom i radom u školama.

Učenicima OŠ Stoja, kao i njihovim slovenskim gostima, dobrodošlicu je zaželjela zamjenica pročelnika za društvene djelatnosti, Elena Puh Belci koja je kazala kako je Grad prepoznao značaj projekta te se aktivno financijski uključio kako bi se poduprla ova hvalevrijedna međunarodna suradnja. Ujedno je i pohvalila veliki trud škole domaćina i njihovu organizaciju prilikom prihvata ovako velikog broja djece iz Slovenije, a djeci je poželjela puno zabave i druženja prilikom upoznavanja ljepota grada Pule.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić svim prisutnima zaželio je ugodan boravak u Gradu te je pohvalio školu Stoja koja putem europskog projekta surađuje sa susjednom Slovenijom. Također je kazao kako je ulaganje u znanje ulaganje u budućnost, te da se nada kako će se kroz ovaj projekt steći nova prijateljstva za čitav život.

Ravnateljica OŠ Stoje, Zdenka Perović pojasnila je kako je ovo druga godina nastavka međunarodnog projekta "Upoznajmo se... - Brodovi prijateljstva" koji se sastoji od dva dijela. U sklopu prvog dijela projekta učenici OŠ Stoje su posjetili svoje kolege u Sloveniji, dok su u sklopu drugog dijela učenici OŠ Janeza Hribarja sada u posjeti Puli. Svake godine se organizira jedna nova tema, a ovogodišnja tema projekta je "Jezici nas spajaju", u sklopu koje su pripremljene brojne aktivnosti i radionice na različitim jezicima za učenike i djecu dviju škola. Perović je kazala kako su za svoje goste pripremili obilazak pulskih znamenitosti, a za kraj spremaju završnu predstavu svih učenika i prezentaciju njihovih radova te zajednički posjet otočju Brijuni za roditelje, profesore i župana Janeza Komidara koji dolaze iz Slovenije.