Novosti

16/05/2013

Najavljen bogat ljetni program u utvrdi Punta Christo

U sklopu proslave 150 obljetnice postojanja štinjanske utvrde Punta Christo danas su u prostorijama pulske Turističke zajednice predstavljeni novi vizualni identitet utvrde i nova službena web stranica, a najavljen je i bogati program ovoljetne sezone. Program su najavili Boris Bjelica, poznatiji kao Dj Bebetto, izvršni direktor udruge "Pozitivan ritam" Davor Uljanić, kreativni direktor udruge Vedran Meniga te pulski gradonačelnik Boris Miletić.

Gradonačelnik Miletić zahvalio je predstavnicima udruga na zalaganju u organizaciji događaja koji svakog ljeta obogaćuju kulturnu ponudu grada, napomenuvši kako su najavljeni festivali Pulu postavili kao jednu od glavnih festivalskih destinacija na svjetskoj karti. Miletić je napomenuo i da će Grad Pula nastaviti i u budućnosti podržavati održavanje festivala u utvrdi Punta Christo naglasivši da se, uz obogaćivanje kulturne ponude, festivalima ostvaruje i osjetan ekonomski turistički profit koji je od iznimne važnosti za održivi razvoj Pule.

Bjelica je rekao kako je niz udruga vezalo svoje djelovanje uz fortifikaciju te kako im je iznimno drago što je Punta Christo nakon desetogodišnjeg uloženog truda postala jedna od ključnih promotorica Pule na svjetskoj razini. Kao najveću novost ovog ljeta spomenuo je dva koncerta u Areni potkraj ljeta, kojima će se otvoriti festivali elektronske glazbe Outlook i Dimensions.

Vedran Meniga najavio je najpoznatije izvođače četiriju festivala koja će se održati ovog ljeta u Punta Christo: Slurp!, jedanaesti po redu Seasplash, Outlook i Dimensions. Ujedno je i novinarima predstavio novi vizualni identitet grba, odnosno zaštitnika utvrde, koji je osmislila udruga Seasplash, a nosi ime fortaur. Meniga je spomenuo i tri nove radionice koje će se održavati u sklopu Seasplash festivala: edukacijski tečaj za festivalsku organizaciju, radionica audio inženjeringa i DJ radionica. Uvjet za sudjelovanje na radionicama je posjedovanje ulaznice za festivale. Naglasio je i važnost međunarodne suradnje pri organizaciji ovakvih festivala, naročito zbog činjenice što Hrvatska uskoro ulazi u Europsku uniju.

Izvršni direktor udruge Pozitivan ritam Davor Uljanić istaknuo je važnost suradnje s gradskim vlastima, Turističkom zajednicom i Istarskom županijom, koji su uvelike olakšali organizaciju festivala koji privlače svjetska imena elektronske glazbe u Pulu i ubrzali potrebne administrativne procese. Uljanić je napomenuo i kako su dva koncerta koja će otvoriti festivale u kolovozu i rujnu sadržajem prilagođena prostoru rimskog amfiteatra te da je cijena ulaznica za koncerte 135 kn.