Novosti

17/05/2013

Međunarodni tjedan obitelji u Šijanskoj šumi

Ove nedjelje, 19. svibnja 2013. godine u sklopu projekta "Proljeće u Šijanskoj šumi" će se obilježiti "Međunarodni tjedn obitelji". Naši građani i građanke svih uzrasta moći će sudjelovati u bogatim i brojnim sadržajima koji pružaju ponešto za svakoga.

U jutarnjem terminu naši aktivni hodači iz Kluba rekreativaca u prirodi pozivaju da im se u 8.00 sati pridruže svi građani na pješačkoj stazi Zec- Ciklama.

Za početak poslijepodnevnog programa u 15.00 sati mlađi će posjetitelji biti u mogućnosti naučiti ponešto korisnih i zabavnih izviđačkih vještina kao što su podizanje šatora i izrada čvorova. Usporedno sa izviđačima upoznati ćemo se sa demonstracijom stare igre Pandolo gdje će "Pandoleri" prikazati igru uz mogućnost sudjelovanja posjetitelja šume.

Društvo sportske rekreacije Uljanik će omogućiti svima igranje badmintona uz instrukcije i učenje pravila te igre. U 17,00 sati "Art Studio" prezentirati će keramičku radionicu i svoje iskustvo podijeliti sa zainteresiranim sugrađanima. Već znana udruga "Birikina" svojom kreativnom predstavom oduševiti će, najmlađe i njihove roditelje.

Ljubitelji pasa moći će izmijeniti iskustva dresure najboljeg čovjekovog prijatelja s članovima Kluba belgijskih ovčara "Istrijan" i prisustvovati prezentaciji dresure Running Wild Team-a.

U slučaju lošeg vremena program se odgađa, a detaljan program možete pogledati ovdje.