Novosti

17/05/2013

Najava programa povodom Dana Hrvatske mreže zdravih gradova

Danas je u Komunalnoj palači predstavljen program povodom održavanja "Dana Hrvatske mreže zdravih gradova" koji će se obilježiti u ponedjeljak, 20. svibnja 2013. godine u periodu od 9.00 do 12.00 sati.

"Grad Pula će biti domaćin svim zdravim gradovima Istarske županije - Zdrave županije, te će se na pulskoj Tržnici predstaviti Grad Poreč, Grad Labin, grad domaćin, kao i Istarska županija." Kazao je Erik Lukšić, pročelnik UO za društvene djelatnosti. Lukšić je nadodao kako će učenici Medicinske škole i članovi Udruge dijabetičara tom prilikom građanima besplatno mjeriti tlak i šećer u krvi. Pročelnik je istaknuo da će se učenicima OŠ Šijana i učenicima Ekonomske škole koji su nastupali na završnici državnog školskog prvenstva poklonit majice kao simboličnu nagradu za svoje zalaganje u sportu. "Naime, želja je da se motivira što veći broj mladih i potakne ih na bavljenje sportom" kazao je Lukšić.

Zamjenica pročelnika UO za društvene djelatnosti Elena Puh Belci je pobliže pojasnila što je zapravo "Mreža zdravih gradova" koja programski objedinjuje sve one koji putem svojih programa promoviraju zdravlje.  

U ponedjeljak će se isto tako najaviti program za 21. svibanj 2013. godine kada se obilježava Nacionalni dan oboljelih od mišićne distrofije.