Novosti

17/05/2013

Izložba radova djece iz vrtića "Rin Tin Tin" u Klovićevim dvorima

Zagrebački Klovićevi dvori ugostit će izložbu radova djece Dječjeg vrtića "Rin Tin Tin" iz Pule u subotu 18 svibnja. Izložba se održava povodom Dana muzeja, a danas je predstavljena u galeriji Cvajner.

Ravnateljica vrtića Tamara Brussich istaknula je kako gostovanje u Klovićevim dvorima za vrtić predstavlja veliku čast i zadovoljstvo, kao i potvrdu dobrog upravljanja vrtićkim programom. "Velika nam je čast izložiti radove djece predškolske dobi u ustanovi poput Klovićevih Dvora, jer biti uz bok originalima Pabla Picassa jedinstvena je i neponovljiva prilika, zbog čega je naš vrtić još ponosniji", kazala je Brussich.

Radovi su nastali tijekom aktivnosti u ateljeu vrtića pod vodstvom odgojiteljice Sare Pancun koja svoju ljubav prema umjetnosti nesebično dijeli s djecom. Metodički pristup, istraživanje i prilagođavanje djetetu je svojstven i jedinstven, kao što su i radovi koji odišu slobodom izražavanja. Svaki rad posebno je i originalno umjetničko djelo koje je svako dijete izrazilo kroz doživljaj pomno odabranih i predloženih Picassovih remek-djela.

Svoje zadovoljstvo izložbom nije krila ni ravnateljica MSUI-a Gorka Ostojić Cvajner, koja je objasnila koncept izloženih radova, ističući pritom kako je princip slikanja blizak djeci zbog slobode izražavanja koju pruža.

Odgojiteljica Sara Pancun u Zagrebu već od srijede do subote u Likovnoj radionici Klovićevih dvora vodi nekoliko radionica za djecu predškolske dobi. Tom radnom poduhvatu pridružit će se i likovna pedagoginja MSUI-a Istre Martina Vojnić koja će voditi radionice za djecu s posebnim potrebama, čime će dašak istarske metodike likovnog odgoja i kulture za djecu predškolske dobi moći osjetiti i zagrebačka djeca.

Odjeci Picassa osjetit će se i u Puli u ljetnom periodu, tako da će i Pula moći vidjeti i osjetiti što su to djeca stvarala u vrtiću Rin Tin Tin.