Novosti

24/05/2013

"Proljeće u Šijanskoj šumi"

Projekt "Proljeće u Šijanskoj šumi 2013." koji je proteklih 9 tjedana okupio veliki broj građana svih uzrasta stigao je do samog kraja, a posljednje završno izdanje koje se trebalo obilježiti nadolazaćeg vikenda, zbog nepogodne vremenske prognoze održat će se 2. lipnja.

Uz predviđene sportske i rekreativne aktivnosti, posljednje će okupljanje biti popraćeno završnom feštom, uz besplatnu maneštru za sve prisutne te podjelu zahvalnica i prigodnih poklona sudionicima ovogodišnjeg projekta.

Program koji je trebao biti održan povodom SVJETSKOG DANA SPORTA obuhvaća veliki broj sadržaja. U jutarnjm satima Klub rekreativaca u prirodi Pula okupit će "hodače" iz cijele Istre i provesti ih šumskim stazama.

U poslijepodnevnim satima na programu je velika završna biciklijada, a bogat program za djecu uključuje predstavu u organizaciji Birikine, te malu školu nordijskog hodanja za djecu. Vesele djevojke iz udruge RitamZ program će zaključiti satom zumbe. Po okončanju programa fešta se nastavlja uz dodjela priznanja.

Uz navedene aktivnosti organizirat će se i jedan posebno zanimljiv kulturno - povijesni sadržaj. U suradnji sa Arheološkim muzejom Istre svim će posjetiteljima biti otvoren prilaz austrougarskoj utvrdi San Daniele, u kojoj će biti organiziran postav sa osvrtom na značajne arheološke i povijesne lokalitete koji su pronađeni na brdu San Daniele i špilji Šandalja.

Točna satnica događanja bit će objavljena idući tjedan.