Novosti

27/05/2013

Gradonačelnik čestitao pulskim mažoretkinjama

Gradonačelnik Pule Boris Miletić danas je u Komunalnoj palači čestitao pulskim mažoretkinjama na zapaženom nastupu i osvojenim medaljama s nedavno održanog 17. Državnog prvenstva mažoretkinja. Pulske su mažoretkinje osvojile brončane medalje u sva tri dobna razreda i tako na najbolji mogući način predstavile svoj grad, zbog čega im je gradonačelnik na prijemu i osobno zahvalio.

U izuzetno jakoj konkurenciji od preko 1000 mažoretkinja iz 50 mažoret timova Puljanke su osvojile brončane medalje u sva tri dobna razreda: kao kadetkinje, juniorke i seniorke, a ispred njih bile su samo aktualne europske prvakinje zagrebačke mažoretkinje te mažoretkinje Grada Vukovara.

Voditeljica pulskih mažoretkinja Bojana Taškovska zahvalila je Gradu Pulu na dugogodišnjoj suradnji i pruženoj potpori, istaknuvši kako s ponosom zastupaju svoj grad prilikom svakog natjecanja.

U neformacijskom dijelu natjecanja seniorski par u sastavu Ines Križić i Irena Kočić osvojio je visoko 4. mjesto, dok se Maja Komazec u konkurenciji seniorskog sola plasirala na 5. mjesto. Zahvaljujući izvrsnim rezultatima s Državnog prvenstva, pulske će mažoretkinje četvrtu godinu za redom braniti boje svog grada na Europskom prvenstvu mažoretkinja, koje će se ove godine održati od 30. kolovoza do 01. rujna u češkom Brnu.