Novosti

28/05/2013

Radovi na novom asfaltu bez suglasnosti Grada Pule

Hrvatski telekom zaobišao je zakonsku proceduru i danas samoinicijativno naložio prekop novoasfaltirane javne površine na Danteovom trgu radi navodnog uklanjanja kvara na podzemnim kabelima. Navedena lokacija javna je površina i za bilo kakve radove potrebna je prethodna suglasnost Grada Pule, koju Hrvatski telekom nije zatražio. Budući da je riječ o tvrtki koja s Gradom posluje dug niz godina, ostaje nejasnim zašto je baš u ovom slučaju Hrvatski telekom postupio mimo uobičajene, zakonom propisane procedure.

Na spomenutoj lokaciji jučer je izvršeno završno asfaltiranje u sklopu radova na pulskoj rivi, a nedozvoljenim raskopavanjem svježe površine ugrožena je dinamika izvođenja radova na pulskoj Rivi, čiji se završetak očekuje u narednih nekoliko dana.

Prema raspoloživim informacijama, navedene su smetnje HT-u prijavljene još u petak, čime je Hrvatski telekom imao čak četiri dana za njihovo hitno uklanjanje prije završnog postavljanja asfalta.

Službenik Pododsjeka za održavanje komunalne infrastrukture zatražio je od izvođača da smjesta prekine s nelegalnim prekopom, na što se izvođač oglušio rekavši kako je nalog za radove izravno dao direktor Odjela za operativno upravljanje mreže Marko Sokolić.

Na teren smo uputili komunalne redare, pozvana je policija te će Grad Pula protiv svih sudionika u navedenim aktivnostima podnijeti odgovarajuće prijave.