Novosti

28/05/2013

Predstavljena brošura ljetnih manifestacija u Puli

Gradonačelnik Pule Boris Miletić i direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj predstavili su danas informativnu brošuru o kulturno-zabavnim manifestacijama koje će se na području Pule održati u razdoblju od lipnja do rujna 2013. Brošuru su izdali Grad Pula i Turistička zajednica Grada Pule, a namijenjena je podjednako građanima Pule kao i brojnim turistima i gostima.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić istaknuo je iznimnu suradnju koju Grad njeguje s Turističkom zajednicom: "U protekle 4 godine u Puli se zbilo preko 1600 raznih događaja i manifestacija, otvorene su nove turističke lokacije poput galerije Svetih Srca i tunelskog skloništa Zerostrasse, a zahvaljujući svjetskim festivalima kao što su Outlook i Dimensions i hokeju u Areni, slika Pule obišla je cijeli svijet i dodatno nas pozicionirala na svjetskoj turističkoj karti", kazao je Miletić, dodavši kako su sve kulturne manifestacije dodatno doprinijele kvaliteti turističke ponude Pule. Miletić je podsjetio kako je u 2012. godini Pula bila treći najtraženiji grad u Hrvatskoj na najpopularnijoj svjetskoj tražilici Google, odmah iza Dubrovnika i Zagreba.

Govoreći pak o samoj informativnoj brošuri koju treću godinu za redom zajednički objavljuju Grad Pula i TZ Grada Pule, direktorica TZ-a Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj naglasila je kako je ista tiskana u 50 tisuća primjeraka na četiri jezika te kako će se distribuirati građanima Pule i svim gostima. "Želja nam je dodatno obogatiti turističku ponudu grada, dodatno je valorizirati i prikazati na jednom mjestu, a to ćemo činiti i ubuduće", zaključila je Cinkopan Korotaj.