Novosti

28/05/2013

Dodijeljeno zemljište udruzi "Ruka šapi"

Gradonačelnik Pule na današnjoj je konferenciji za novinare izvijestio prisutne o dodjeli gradskog zemljišta od 3.146 četvornih metara udruzi Ruka šapi za izgradnju azila za napuštene i zlostavljane životinje. Riječ je o zemljištu u nenaseljenom području, nedaleko od industrijske zone na dionici između Velog Vrha i Galižane.

Gradonačelnik je novinare izvijestio i o ostalih 29 akata donesenih u razdoblju od 18. travnja do 27. svibnja, među kojima se ističe dodjela poslovnog prostora Društvu distrofičara Istre i Judo klubu "Pulafit" bez naknade i na rok od deset godina. Savezu udruga Rojc na uporabu je dan prostor "Dnevnog boravka" u Društvenom centru Rojc.

Gradonačelnik je u proteklom razdoblju donio i Zaključak o prihvaćanju Akcijskog plana energetski održivog razvitka grada Pule. Grad Pula je u sklopu projekta City SEC s partnerima izradio navedeni Akcijski plan i predao ga nadležnom Uredu u Bruxellesu. Sam projekt usmjeren je na promociju energetske efikasnosti i obnovljivih izvora energije,pri čemu je glavni cilj smanjenje emisije CO2 za 20% do 2020. godine na projektom obuhvaćenom području.

Gradonačelnik je predstavio Izvještaj o korištenju proračunskih sredstava za travanj 2013. godine, koja su među ostalim dodijeljena i humanitarnoj udruzi "Naš san njihov osmjeh" za proslavu Svjetskog dana osoba s Downovim sindromom te udruzi "UZPIRO-CRO" Pula radi pružanja pomoći daljnjem radu udruge koja svojim članovima pomaže pri zapošljavanju i edukaciji, a u cilju prevencije, rehabilitacije i resocijalizacije liječenih ovisnika. Grad Pula dodijelio je sredstva i Općoj bolnici Pula za nabavku električnog bolničkog kreveta i antidekubitalnog madraca za pacijente. KUD-u "Matko Brajša Rašan" Pula isplaćena su sredstva radi provođenja aktivnosti udruge, a Centru za podvodne aktivnosti Pula radi nabave kompleta prve pomoči za pružanje prve pomoči kisikom u ronilačkim nezgodama.

Navedeni, kao i svi ostali akti gradonačelnika doneseni u razdoblju od 07. do 28. veljače 2013. godine dostupni su na službenim internetskim stranicama Grada Pule u poglavlju 'Akti gradonačelnika'.