Novosti

29/05/2013

Završeno odbojkaško prvenstvo osnovnih škola za učenice

U dvorani OŠ Veruda odigrana je završnica odbojkaškog prvenstva za učenice petih i šestih razreda pulskih osnovnih škola. Na ovogodišnjem izdanju prvenstva zlato je zasluženo pripalo djevojkama s Velog Vrha. Četiri najbolje ekipe grada imale su što za pokazat u užarenoj atmosferi na Verudi. Prvu polufinalnu utakmicu otvorili su Veli Vrh i Kaštanjer gdje nije bilo nikakvog rezultatskog iznenađenja. Naime, Velovšanke su uvjerljivo preskočile posljednju prepreku prema finalu pobjedivši Kaštanjer 2:0 (25:16, 25:9) u setovima.U redovima Velog Vrha najviše su se istakle Ana Križanac i Ana Ivankić dok je u Kaštanjeru već . Niti u drugoj polufinalnoj utakmici između Verude i Vidikovca nije bilo nikakvih većih iznenađenja. Veruda je odmah u prvom setu dala do znanja svojim protivnicima tko je favorit iako se očekivao možda malo veći otpor Vidikovca. Sjajnom igrom Ane Antolović i tehničarke Lare Grgorinić,Veruda je pobijedila Vidikovac rezultatom 2:0 (25:1),(25:18) i time dala do znanja da nas i ove godine čeka napeta repriza prošlogodišnjeg finala.

Neposredno prije finala odigrana je utakmica za treće mjesto između Vidikovca i Kaštanjera. Obje ekipe nisu imale lake suparnike u polufinalu, ali su svejedno pokazale zavidno znanje igranja odbojke. Prvi set otišao je na stranu Kaštanjera i to pristojnom razlikom ( 25:7), dok je drugi set bio nešto uzbudljiviji ali je svejedno u konačnici pripao Kaštanjeru ( 25:18). Treba istaknuti kako je ekipa Kaštanjera u svojim redovima imala i trostruku prvakinju Hrvatske u judu Chiaru Primožić, što je zasigurno bilo motivirajuće za djevojke koje su na kraju slavile rezultatom od 2:0 te ponosno podigli svoj pehar. Ekipi Vidikovca treba čestitati na osvajanju četvrtoga mjesta, te se nadamo da će dogodine uz malo više sreće biti još i bolje.

Djevojke s Velog Vrha nove su prvakinje prvenstva ! Od samog početka osjetila se napetost u zraku bila je to sjajna utakmica između dvije vrlo jake i talentirane ekipe. Povela je ekipa Velog Vrha, međutim u trenutku kada se činilo da će s lakoćom osvojit prvi set , Veruda se vraća sa 20:13 te na kraju uzima prvi set sa 27:25. U drugi set Veli Vrh iskorištava umor Verude i izjednačuje na 1:1 . Iscrpna borba Verude i Velog Vrha nastavila se i u trećem setu, ali ovoga su puta Velovrščanke bile koncentriranije i preciznije te osvojili prvenstvo rezultatom 2:1 (25:27),(25:20),(15:5). Najefikasnije za Veli Vrh bile su Ana Ivankić i Leticija Rovis, dok sa druge strane treba izdvojiti Doru Rupčić.

Rezultati završnice prvenstva

Polufinale A - Veli Vrh - Kaštanjer 2:0 (25:16), (25:9)

Polufinale B - Veruda-Vidikovac 2:0 (25:1), (25:18)

Treće mjesto - Vidikovac - Kaštanjer 0:2 (7:25), (18:25)

FINALE - Veli Vrh - Veruda 2:1 (25:27),(25:20),(15:5)