Novosti

29/05/2013

Iduće subote 18. eko akcija čišćenja podmorja

Grad Pula, Turistička zajednica Grada Pule te pulska Zajednica tehničke kulture i ronilački klub Pule i Istre u subotu 1. lipnja nastavljaju s eko-akcijom čišćenja podmorja i priobalja.

Ovogodišnja, 18. po redu akcija čišćenje pulskog akvatorija održat će se na području Valkana, na potezu od bivše klaonice do Gortanove uvale, a danas je najavljena u prostorijama pulske turističke zajednice.

Pulski gradonačelnik Boris Miletić izrazio je zadovoljstvo što se ova hvalevrijedna akcija održava već 18. godinu za redom te naglasio važnost čuvanja okoliša. "Osim što na taj način čuvamo okoliš i ekosustav, educiramo i građane kako bi otpada u prirodi i podmorju bilo što manje", kazao je Miletić, zahvalivši se svima koji sudjeluju u akciji.

Prema riječima tajnika Zajednice tehničke kulture Antona Pletikosa, Pula je grad pionir u čišćenju podmorja te će čitavu akciju i ove godine tradicionalno potpomagati Radio klub Arena koji vodi komunikaciju tijekom akcije, učenici Tehničke škole Pula koji čiste obalu i pomažu roniocima u izvlačenju otpada te Herculanea koja taj otpad odvodi na odlagalište.

Direktorica Turističke zajednice Grada Pule Sanja Cinkopan Korotaj dodala je kako će akcija trajati u subotu od 9 do 12 sati, a nakon toga tradicionalno će se dodijeliti priznanja svim učesnicima.

"Iz godine u godinu prikupljenog otpada je sve manje, što dovoljno govori o kvaliteti i potrebi održavanja ove, ali i drugih sličnih eko akcija", kazao je pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Grada Pule Giordano Škuflić, zaključivši kako će se akcija zasigurno nastaviti i u godinama koje dolaze.