Novosti

29/05/2013

Zelena zastava za OŠ Monte Zaro

Danas se u dvorištu osnovne škole Monte Zaro održala svečanost povodom Dana škole i podizanja Zelene zastave zlatnog statusa "Međunarodne eko-škole". Svečanosti su prisustvovali i zamjenica pročelnika Upravnog odjela za društvene djelatnosti Elena Puh Belci, pročelnik Upravnog odjela za prostorno uređenje Giordano Škuflić, voditeljica odsjeka za zaštitu okoliša Loris Mošnja, pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, sport i tehničku kulturu Istarske Županije Patricia Smoljan te drugi predstavnici koji usko surađuju sa školom.

Nakon svečanog podizanja Zelene zastave Puh Belci je kazala kako je Monte Zaro jedna od manjih, ali vrlo ambicioznih škola. Čestitala je djeci, ali i profesorima i ravnateljici na postignutom uspjehu, te izrazila nadu da će škola i grad nastaviti ovu uspješnu suradnju.

Ravnateljica škole Branka Sironić istaknula je kako škola ovaj status ne bi mogla postići bez truda svih učenika, učitelja, školskih kumova i suradnika i potpore Grada Pule. Sironić je rekla kako je škola zaradila status kroz razne akcije čišćenja, uređenja školskog parka i radionica izrade eko sapuna i bio dizela za djecu.

Patricia Smoljan je čestitala svim učenicima i njihovim profesorima te im poručila da nastave sa ovakvim aktivnostima kako bi se i dalje zelena zastava nastavila vijoriti u dvorištu škole.

Bogati zabavni program, uz red plesa, pjesme i recitacija je razveselio sve prisutne. Podijeljene su zahvalnice suradnicima i pomagačima škole te su proglašeni Najzarovac i Najzarovka škole.