Novosti

29/05/2013

Gradonačelnik primio veleposlanika Finske

Pulski gradonačelnik Boris Miletić danas se u Komunalnoj palači sastao s veleposlanikom Finske u Republici Hrvatskoj Juhu Ottmanom i njegovim suradnicama Sannom Lipponen i Lurom Stojić.

Na radnom sastanku razgovaralo se o mogućnosti suradnje na polju obrazovanja, turizma i gospodarstva. Miletić je veleposlaniku predstavio povijest grada Pule, gradske znamenitosti, kulturnu baštinu, te razvijenu industriju od koje je kao primjer izdvojio Uljanik. Također je istaknuo kako Pula ulaže u svoju infrastrukturu, ali istovremeno i daljnjim razvojem turizma želi smanjiti nezaposlenost.

Ottman je kazao kako Pula i Istra imaju dosta sličnosti s Finskom te kako u Puli vidi potencijal za buduću suradnju na polju turizma i gospodarstva. Istaknuo je kako najveći potencijal vidi u brodogradnji i u obrazovanju, što je ujedno i najveće područje od interesa za Fince. Posebno je izdvojio brodogradnju i turizam kao dvije značajne djelatnosti koje je prepoznao kao pokretače pulskog gospodarstva. Veleposlanik je kazao kako se zahvaljujući dobroj avionskoj povezanosti Pule i Finske znatno povećava broj turističkih posjeta Puli.