Novosti

31/05/2013

Završno izdanje "Proljeća u Šijanskoj šumi"

Projekt "Proljeće u Šijanskoj šumi 2013." koji je proteklih 9 tjedana okupio veliki broj građana svih uzrasta stigao je do samog kraja, a posljednje završno izdanje održat će se u nedjelju 02. lipnja 2013. godine s početkom u 9.00 sati.

Uz predviđene sportske i rekreativne aktivnosti, posljednje će okupljanje biti popraćeno završnom feštom, uz besplatnu maneštru za sve prisutne te podjelu zahvalnica i prigodnih poklona sudionicima ovogodišnjeg projekta.

Sportski dio programa kreće u jutarnjim satima i to sa Klubom rekreativaca u prirodi Pula koji će okupit "hodače" iz cijele Istre i provesti ih šumskim stazama "Zec" i "Ciklama". U poslijepodnevnim satima na programu je velika završna biciklijada, a bogat program za djecu uključuje predstavu u organizaciji "Birikine", te malu školu nordijskog hodanja. Vesele djevojke iz udruge "RitamZ" program će zaključiti satom zumbe. Po okončanju programa fešta se nastavlja uz dodjelu priznanja.

Uz navedene aktivnosti organizirat će se i jedan posebno zanimljiv kulturno - povijesni sadržaj. U suradnji sa Arheološkim muzejom Istre svim će posjetiteljima biti otvoren prilaz austrougarskoj utvrdi San Daniele, u kojoj će biti organiziran postav sa osvrtom na značajne arheološke i povijesne lokalitete koji su pronađeni na brdu San Daniele i špilji Šandalja.  U 10.00 sati održati će se prezentacija postava od strane Arheološkog muzeja Istre, a sama izložba i prilaz utvrdi biti će otvoreni do 19.00 sati.

Detaljniji raspored događanja pogledajte ovdje.