Novosti

31/05/2013

Škola za odgoj i obrazovanje - Pula osvojila zlato

Ekipa Škole za odgoj i obrazovanje Pula osvojila je zlatne medalje na 3. Državnom susretu MATP-a (Motor activity training program) održanomu Rijeci prema pravilima i programu Specijalne olimpijade. Školu su predstavljali David Sulocki, David Vitasović, Noemi Jeromela, Raul Peruško, pod vodstvom trenerica Pavline Miljković i Višnje Popović.

Na natjecanju je sudjelovalo  250 osoba s najvećim stupnjem psiho-fizičkih teškoća iz ustanova i udruga s područja cijele Hrvatske, Slovenije te Bosne i Hercegovine.

Posebnost ovogodišnjeg programa jest druženje djece s Humanim zvijezdama Hrvatske te humanitarna revijalna malonogometna utakmica Zvijezde NK Dinama - Zvijezda NK Rijeke.

Cjelodnevni program Specijalne olimpijade koja je dio programa pokrenutog u SAD-u s ciljem da se u motoričke aktivnosti uključe i osobe s najvećim stupnjem psiho-fizičkih teškoća. Zadatak je bio svladati sportski poligon s elementima sportova i prezentirati vještine ruku, nogu te vještine kretanja za djecu s poteškoćama u razvoju i osobe s invaliditetom. Organizator ove manifestacije je Centar za rehabilitaciju Fortica - Kraljevica.